Dags att kapa bland officerarna?

Försvaret får endast föra över 170 miljoner från mattrialanslag till sin rörliga verksamhet, det här är mer än en halv miljard mindre än vad försvaret velat. Förklaringen från regeringen är att man inte vill få mer hållbara lösningar. Något som låter logiskt. Försvarsmakten är idag en kollos på lerfötter. Det finns på tok för stor andel skrivbordsofficerare om man jämför med andra länder. Och självklart kostar äldre officerare en massa pengar.

Försvarsmaktens förslag till besparingar har varit att dra in på värnpliktsutbildning, minska flygtid och låta fartygen stanna i hamn. Det är i längden inte hållbart. I stället borde man skära bord de officerare som inte längre behövs. Kanske borde man börja på HKV och göra sig av med ett antal generaler och överstar?

Kommentarer
Postat av: Martin

Hört talas som sveriges välsignelse- LAS?
Försök med att sparka folk.

2008-04-02 @ 21:04:47
Postat av: Magnus

Om försvaret sparkar officerare blir det de unga som får gå på grund av LAS. Det vore iof intressant att se överstelöjtnanterna och majorerna stå där och utbilda soldaterna på skydds intagande mm.

Då kanske instruktörslönerna skulle drivas upp?

2008-04-02 @ 21:17:58
Postat av: Wiseman

LAS är ett stort hinder. En annan lika oövervinnerlig fiende är byråkratisverige där det faktiskt krävs en armé av byråkrater utöver de vanliga officerarna.

Tyvärr är det inte många miljoner man hämtar hem på att skära bland officerarna. Problemet är djupare rotat än så, mer av ett allmänstatligt slag.

Postat av: Viskot

Jo las är ju ett problem. Men kanske man ska vara radikal och helt enkelt lägga ner hela försvarsmakten och starta en helt ny organisation.

Eller så kanske man får se till att ge äldre officerare bra erbjudande när de slutar.

Ett sista alternativ vore att helt enkelt göra ett undantag i las. Trotts allt är det regering och riksdag som stiftar lagarna.

Problem är till för att lösas.

2008-04-03 @ 13:32:38
Postat av: Wiseman

Det har länge föreslagits av officerare att det ska finnas möjlighet att få pension från Försvaret väldigt tidigt och hjälp att yrkesväxla till t ex lärare, polis eller nåt för att därigenom få ordning på ålderkurvan i Försvaret. Dock är gamla officerare en minimal del av Försvarsmaktens budgetproblem.

2008-04-03 @ 16:26:56
URL: http://wisemanswisdoms.blogspot.com
Postat av: Viskot

I och försig rätt, största problemt är att man köppt på sig förmycket leksaker som man inte behöver. Tyvärr är det ju lite svårt att kränga Gripen till någon annan. :S

2008-04-03 @ 23:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback