Borg säger regn: Vem ska få mer?

Regeringens egen ekonomiske metrolog Anders Borg skriver ner prognosen för BNP tillväxten för 2008 och 2009. Det ska vist inte bara blir lite växlande molnighet utan nu är det dessutom risk för regn. Men stor lycka i rosenbad, det dåliga vädret gör ju att man kan investera i moderiktiga paraplyer.


Så nu kan alltså Borgs vårbudget vara mindre åtstramad. Undra vilka man ska kasta pengar på denna gång. En sak är i alla fall säkert det lär inte bli oss studenter.


Kommentarer
Postat av: Kim

Ne dom lär ju sänka skatterna ytterliggare för alla fattiga höginkomsttagare.

2008-04-03 @ 14:58:29
Postat av: Magnus

Det vet man aldrig... många inom alliansen vill göra en översyn och revidering av studenternas ekonomiska situation. Så vi får nog bara hålla tummarna. Om inte annat så lär de försöka fortsätta bygga ut jobbskatteavdraget så att de av oss som extraknäcker får lite mer pengar efter skatt.

2008-04-03 @ 16:41:10
Postat av: Viskot

Jobbskatteavdrag i all ära men det är ju bara något som hjälper de studenter som kan jobba. Tyvärr är det ju så att vissa utbildningar på heltid faktiskt också är på heltid.

Men vist borgarna har sagt att de vill ge mer till studenterna. Faktum är att alla riksdagens partier vill ge mer till studenterna men av någon anledning så händer inget.

2008-04-03 @ 16:55:21
Postat av: E Bengtson

Regeringen har ju tillsatt en parlamentarisk studiesocial utredning för att ta ett helhetsgrepp om studenterna ekonomiska och studiesociala situation. Jag tror att den ska vara klar under typ början av nästa år, så det lär inte bli något i nästa budget med därefter så lär det säkert bli en rejäl reform för oss studenter. Det är klart att utredningen är ett sätt att vänta med med att punga ut med kulorna, men samtidigt så är det ju bra om det görs en rejäl genomgång innan, så att det inte bara blir genomtänkt.

2008-04-03 @ 22:21:12
Postat av: Viskot

Man kan ju hoppas, men känns som om det inte är så mycket som behöver utredas. Eller i alla fall inte så mycket som måste vänta på en utredning om vi talar studiemedel. Trotts allt vad kan man gra annat än höja?

2008-04-03 @ 22:58:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback